Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


  Nyelvtanulás külföldön » Spanyol Tanfolyamok / Spanyol Argentínában / Spanyol Buenos Airesben

Dél-Amerika Budapestje

Spanyol Buenos Airesben


Az argentin fővárosba érkezve mindenki döbbenten tapasztalja Buenos Aires kifinomult és európai megjelenését. Mintha nem is repültünk volna 10 000 kilométert, mintha nem is Dél-Amerikában lennénk. A déli félteke legelegánsabb fővárosa kétségkívül Buenos Aires!
 
A 19. századi épületekkel díszített, forgalmas belvárosi utcákon sétálva nem meglepő, ha úgy érezzük, hogy valamelyik európai nagyvárosba csöppentünk, akár Budapesten is lehetnénk. A történelmi központban, a Plaza de Mayón találjuk az Evitából jól ismert „Casa Rosadát”, a „Rózsaszín Házat”, amely az elnöki palota, és amelynek tetején méltóságteljesen lobog az ég színeit idéző világoskék nemzeti zászló. A mindenkori elnök az épület híres erkélyéről intézi szózatait a néphez, akik tetszésüket vagy nem tetszésüket ünnepléssel vagy tüntetéssel fejezik ki. Buenos Airesben gyakran találkozhatunk valamilyen csoporttal, akik hangosan zenélve vagy kiabálva vonulnak az utcákon. Az Avenida de Mayo másik végén találjuk a washingtoni Fehér Házra emlékeztető „Palacio del Congresót”, azaz a kongresszusi palotát. Ha szeretne közel lenni a látnivalókhoz, tanuljon spanyolul a spanyol nyelv szakértőjénél, az Enforex nyelviskolájában!
 
A város másik érdekessége a világ talán legszélesebb sugárútja a maga 16 sávjával, az „Avenida 9 de Julio” és a közepén magasodó fehér „Obelisco”, amelyet a város első alapításának emlékére emeltek.
Mielőtt tovább mennénk, mondjuk a modern városrészbe, a „Calle Lavalle” és „Calle Florida” sétálóutcáira, feltétlenül térjünk be Buenos Aires leghíresebb kávézójába a „Café Tortoniba”, és kávézás közben nézzünk meg egy izgalmas tangót!
 
A belvárostól nem messze találjuk a turisták által is kedvelt San Telmo és La Boca negyedeket. San Telmo, nem csupán a művészek negyede, hanem a tangó központja. Az utcákon tangózó párok és a bolhapiac nyüzsgése feledhetetlen élményben részesít mindenkit.

 hogy nemrégiben nemzeti mozgalom indult azért, hogy a tangónak különleges státuszt szerezzenek? Lehet, hogy nemsokára az Unesco jóváhagyását is elnyerheti az argentin tánc.
 
A festői La Boca rikító színekre festett fa- és bádogházai és színes portékáikat áruló barátságos művészei naponta ezreket csábítanak Buenos Aires kikötői negyedébe.
Recoleta városrész gyönyörű parkjával és híres temetőjével, ahol a tömeget követve Evita sírját is megtaláljuk, a város elegáns negyedében várja a látogatókat.
 
Fedezzük fel Buenos Aires izgalmas világát és éljünk úgy, mint egy helyi amigo: iktassuk ki életünkből az idő fogalmát, és tegyünk magunkévá mindent, amit az élet kínál! 

Külföldi spanyol nyelvtanfolyamainkról érdeklődjön irodánkban a 06 1 373 0691/92 telefonszámon, vagy kérjen tőlünk ajánlatot!